Sposób przygotowania:
Wytrawna nalewka kawowa
Ziarna kawy wsypać na suchą patelnię (taką przeznaczoną do smażenia bez tłuszczu) i prażyć przez kilka minut aż zrobi się gorąca i nabierze aromatu. Wsypać ją do gąsiorka, słoja lub innego zamykanego naczynia. Zalać wódką i szczelnie zamknąć. Naczynie pozostawić w ciepłym miejscu na tydzień. Po tym czasie przefiltrować (ja filtruję dwa razy) przez papierowy filtr i przelać do butelki, zakorkować i odstawić po przegryzienia na trzy tygodnie. Nalewka im dłużej stoi, tym większego "daje kopa". Kiedy mam na nią ochotę, robię sobie "damską" wersję, dolewając do kieliszka słodzonego mleka skondensowanego
![Wytrawna nalewka kawowa Wytrawna nalewka kawowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wytrawna-nalewka-kawowa-77755.jpg)
Sarenka
edytaha
Chętnie poczęstuję :)