Sposób przygotowania:
Nalewka cytrynowa z kawą
Cytrynę dokładnie szorujemy i myjemy. Ostrym nożem nacinamy cytrynę, w nacięte miejsca wkładamy ziarna kawy.
Do słoika wkładamy cytrynę z kawą, wsypujemy cukier i wlewamy wódkę. Zakręcony słoik z nalewką odstawiamy na miesiąc w ciemne i chłodne miejsce.
Przez pierwsze dni nalewkę mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Po miesiącu z nalewki wyjmujemy cytrynę, kroimy na pół i wyciskamy sok, wlewamy do nalewki.
Nalewkę odstawiamy na dwa tygodnie, nalewkę filtrujemy przez filtr do kawy i przelewamy do butelki.
Do słoika wkładamy cytrynę z kawą, wsypujemy cukier i wlewamy wódkę. Zakręcony słoik z nalewką odstawiamy na miesiąc w ciemne i chłodne miejsce.
Przez pierwsze dni nalewkę mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Po miesiącu z nalewki wyjmujemy cytrynę, kroimy na pół i wyciskamy sok, wlewamy do nalewki.
Nalewkę odstawiamy na dwa tygodnie, nalewkę filtrujemy przez filtr do kawy i przelewamy do butelki.