magdalennab

magdalennab

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Zapiekane maliny

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

pyszny deser

Zapiekane maliny

Składniki:

Zapiekane maliny

 

  • 4 garście malin
  • garść jagód lub borówek kanadyjskich
  • 2 żółtka
  • 2 białka
  • 3 łyżki cukru
  • opakowanie serka kremowego "Twój Smak" (125 g)
  • 4 foremki o średnicy 8-10 cm

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane maliny
Żółtka utrzeć z cukrem na biały puch. Białka ubić na sztywną pianę. Owoce ułożyć w foremkach, piekarnik nagrzać do 220-250 st. C. Wymieszać serek z żółtkami, delikatnie dodać pianę. Przykryć masą owoce i wstawić do piekarnika. Piec, aż masa się zrumieni.