dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Zatopione brzoskwinie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Deser z brzoskwinio w roli głównej.

Zatopione brzoskwinie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zatopione brzoskwinie

 

Sposób przygotowania:

Zatopione brzoskwinie
Brzoskwinie odsączamy z zalewy. Orzechy drobno siekamy i dokładnie mieszamy z serkiem. Tak przygotowaną masą serkową napełniamy wgłębienia po pestce w brzoskwini i obie połówki składamy, tak aby powstała jedna cała brzoskwinia. Owoc wkładamy do pucharka i zalewamy tężejącą galaretką (ropuszczoną w 500 ml gorącej wody). Schładzamy deser.
Smacznego.
Zatopione brzoskwinie
Brzoskwinie dokładnie odsączamy z syropu.
Zatopione brzoskwinie
Serek mieszamy z siekanymi orzechami włoskimi.
Zatopione brzoskwinie
Nadzianą serkiem brzoskwinie umieszaczamy w pucharku.
Zatopione brzoskwinie
Całość zalewamy wystudzoną galaretką pomarańczową.