moniczkaaa_a

moniczkaaa_a

Szef Kuchni
[Przepisów: 33]

Zatopiony ananas i jeżyna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Łatwe i smaczne danie , które dzieci polubią

Zatopiony ananas i jeżyna

Składniki:

Zatopiony ananas i jeżyna

 

  • 1 ananas w syropie,
  • 2 x galaretka niebieska,
  • 2 x galaretka brzoskwiniowa,
  • 1 szklanka jeżyn
  • 6 szklanek wody

 

Sposób przygotowania:

Zatopiony ananas i jeżyna
Łatwe i smaczne danie , które zarówno dzieci jak i dorośli polubią. Brzeg miseczek (ok 0,5cm) zanurzyć np. w rozpuszczonej galaretce lub w zwykłej wodzie a następnie obtoczyć w cukrze. Wstawić do lodówki na 5-10 min.

Galaretki pomarańczową i niebieską rozpuścić w 3 szkl. wody na 2 galaretki (szybciej tężeje). Ostudzić.

Tężejącą niebieską galaretkę wlać do miseczek i ułożyć je ukosem w lodówce do stężenia.Na dobrze już stężałą niebieską galaretkę położyć pokrojonego ananasa i zalać pomarańczową galaretką po czym wstawić do lodówki.

Na pomarańczową tężejącą galaretkę poukładać jeżyny.