Sposób przygotowania:
Zatopiony ananas i jeżyna
Łatwe i smaczne danie , które zarówno dzieci jak i dorośli polubią. Brzeg miseczek (ok 0,5cm) zanurzyć np. w rozpuszczonej galaretce lub w zwykłej wodzie a następnie obtoczyć w cukrze. Wstawić do lodówki na 5-10 min.
Galaretki pomarańczową i niebieską rozpuścić w 3 szkl. wody na 2 galaretki (szybciej tężeje). Ostudzić.
Tężejącą niebieską galaretkę wlać do miseczek i ułożyć je ukosem w lodówce do stężenia.Na dobrze już stężałą niebieską galaretkę położyć pokrojonego ananasa i zalać pomarańczową galaretką po czym wstawić do lodówki.
Na pomarańczową tężejącą galaretkę poukładać jeżyny.
Galaretki pomarańczową i niebieską rozpuścić w 3 szkl. wody na 2 galaretki (szybciej tężeje). Ostudzić.
Tężejącą niebieską galaretkę wlać do miseczek i ułożyć je ukosem w lodówce do stężenia.Na dobrze już stężałą niebieską galaretkę położyć pokrojonego ananasa i zalać pomarańczową galaretką po czym wstawić do lodówki.
Na pomarańczową tężejącą galaretkę poukładać jeżyny.