misiabe

misiabe

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Żelkowy andrut

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Prosty deser a sprawił wielką frajdę moim dzieciakom

Żelkowy andrut Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Żelkowy andrut

 

  • 1 paczka okrągłych andrutów
  • 1 opakowanie galaretki truskawkowej
  • 1 opakowanie galaretki agrestowej
  • 25 dkg margaryny
  • 0,5 szklanki cukru
  • 0,3 szklanki mleka

Sposób przygotowania:

Żelkowy andrut
Do garnka wkładamy margarynę, cukier oraz mleko. Stawiamy na lekkim ogniu i mieszamy do momentu aż masa się zagotuje. Zdejmujemy z ognia i dzielimy na dwie równe części. Do jednej wsypujemy galaretkę truskawkową, do drugiej agrestową. Masy dokładnie mieszamy by galaretki się rozpuściły. Zostawiamy do przestudzenia. Andrut przekładamy raz masą czerwoną, raz zieloną. Całość obciążamy np. deską do krojenia i zostawiamy najlepiej na całą noc. Kroimy w niewielkie kawałeczki gdyż żelkowy andrut jest bardzo słodki.
Żelkowy andrut
Margarynę mleko i cukier gotujemy a następnie dzielimy na dwie części
Żelkowy andrut
Do każdej wsypujemy galaretkę i dokładnie mieszamy
Żelkowy andrut
Kolorowymi masami naprzemiennie przekładamy andruta