Sposób przygotowania:
Zimna maślanka z czereśnią i arbuzem
Wlać wcześniej schłodzoną maślankę do blendera, dodać dość spory kawałek arbuza. Wcześniej usunąć z niego wszystkie pestki, zmiksować.
Dodać prawie całą szklankę umytych pod bieżącą wodą i wydrylowanych ciemnych czereśni oraz łyżeczkę miodu.
Wszystko razem dobrze zmiksować, jeśli jakieś skórki nam dobrze nie zmiksowało nie musimy przelewać przez sitko, w skórkach jest bardzo dużo naturalnego błonnika.
Podawać na zimno, można dodać kostkę lodu.
Dodać prawie całą szklankę umytych pod bieżącą wodą i wydrylowanych ciemnych czereśni oraz łyżeczkę miodu.
Wszystko razem dobrze zmiksować, jeśli jakieś skórki nam dobrze nie zmiksowało nie musimy przelewać przez sitko, w skórkach jest bardzo dużo naturalnego błonnika.
Podawać na zimno, można dodać kostkę lodu.