ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 193]

Zimna maślanka z czereśnią i arbuzem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

To napój w sam raz na gorące dni i upały, schłodzi organizm i dostarczy do organizmu wielu składników odżywczych.

Zimna maślanka z czereśnią i arbuzem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zimna maślanka z czereśnią i arbuzem

 

Sposób przygotowania:

Zimna maślanka z czereśnią i arbuzem
Wlać wcześniej schłodzoną maślankę do blendera, dodać dość spory kawałek arbuza. Wcześniej usunąć z niego wszystkie pestki, zmiksować.

Dodać prawie całą szklankę umytych pod bieżącą wodą i wydrylowanych ciemnych czereśni oraz łyżeczkę miodu.

Wszystko razem dobrze zmiksować, jeśli jakieś skórki nam dobrze nie zmiksowało nie musimy przelewać przez sitko, w skórkach jest bardzo dużo naturalnego błonnika.

Podawać na zimno, można dodać kostkę lodu.  
Zimna maślanka z czereśnią i arbuzem
Z kawałka arbuza usunąć pestki i pokroić w dużą kostkę
Zimna maślanka z czereśnią i arbuzem
Maslankę z wcześniej przygotowanym arbuzem zmiksować
Zimna maślanka z czereśnią i arbuzem
Z prawie całej szklanki czereśni usunąć pestki
Zimna maślanka z czereśnią i arbuzem
Wydrylowane wcześniej czereśnie dodać do miksowanego płynu.

Tagi:

owoce