Sposób przygotowania:
Żółto-czerwony deser z owocami
1. Galaretkę rozpuszczamy w 450 ml wody. Studzimy.
2. Przygotowujemy 3 wysokie, przezroczyste szklanki.
3. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy na nieduże kawałki. Banana obieramy i również kroimy na plasterki, następnie każdy z nich na 4 części.
4. Galaretki dzielimy na 9 porcji (3 warstwy i 3 szklanki).
5. Najpierw do szklanek wrzucamy porcję truskawek i zalewamy częścią galaretki truskawkowej. Wkładamy do lodówki do czasu, aż stężeje. Na gotową galaretkę truskawkową kładziemy porcję banana, zalewamy częścią galaretki cytrynowej i chłodzimy do czasu, aż galaretka stężeje. Tak samo postępujemy z pozostałymi warstwami.
6. Po przygotowaniu deser ozdabiamy bitą śmietaną.
2. Przygotowujemy 3 wysokie, przezroczyste szklanki.
3. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy na nieduże kawałki. Banana obieramy i również kroimy na plasterki, następnie każdy z nich na 4 części.
4. Galaretki dzielimy na 9 porcji (3 warstwy i 3 szklanki).
5. Najpierw do szklanek wrzucamy porcję truskawek i zalewamy częścią galaretki truskawkowej. Wkładamy do lodówki do czasu, aż stężeje. Na gotową galaretkę truskawkową kładziemy porcję banana, zalewamy częścią galaretki cytrynowej i chłodzimy do czasu, aż galaretka stężeje. Tak samo postępujemy z pozostałymi warstwami.
6. Po przygotowaniu deser ozdabiamy bitą śmietaną.