czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Zpierniczona kawa

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Przepis banalnie prosty a smak kawy wyjątkowy i rozgrzewający...

Zpierniczona kawa

Składniki:

Zpierniczona kawa

 

  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej,
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika,
  • 100ml śmietanki 30%,
  • 2 łyżki cukru pudru,
  • rurki do dekoracji.

Sposób przygotowania:

Zpierniczona kawa
Kawę wsypać do dwóch filiżanek zalać wrzątkiem. Do każdej kawy dodać po ćwierć łyżeczki przyprawy do piernika. Wymieszać. Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder. Przy pomocy szprycy wycisnąć trochę śmietanki na wierzch kawy. Udekorować rurkami waflowymi. Podawać od razu po przygotowaniu. Jeżeli ktoś lubi może dodatkowo posłodzić;)