Sposób przygotowania:
Zupa truskawkowa z naleśnikami
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy na ćwiartki. Do garnka wlewamy sok, dodajemy cukier, cynamon, gałkę muszkatołową, skórkę z pomarańczy, goździki, całość zagotowujemy i gotujemy 10 minut. Następnie dodajemy truskawki i gotujemy jeszcze 4 minuty. Zdejmujemy z ognia, wyławiamy goździki i wlewamy kilka kropel olejku waniliowego. Całość miksujemy za pomocą blendera. Serek mieszamy z cukrem i porwanymi na mniejsze części listkami mięty. Serkiem smarujemy naleśniki, zwijamy je w rulon i kroimy w plasterki, które nakłuwamy na wykałaczkę. Zupę podajemy na ciepło. Życzę smacznego ;)
cris
Cukiereczek13
kołczu
Elficzna
monikaT83
ami91
Cukiereczek13
edytaha