SUPERPRZEPIS

Zupa truskawkowa z naleśnikami

  • 8
         
ocena: 5/5 głosów: 7
Zupa truskawkowa z naleśnikami Więcej zdjęć (5)

Bardzo aromatyczna zupa z darów lata - idealna jako deser czy też danie obiadowe

Składniki:

Zupa truskawkowa z naleśnikami

 

Sposób przygotowania:

Zupa truskawkowa z naleśnikami
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy na ćwiartki. Do garnka wlewamy sok, dodajemy cukier, cynamon, gałkę muszkatołową, skórkę z pomarańczy, goździki, całość zagotowujemy i gotujemy 10 minut. Następnie dodajemy truskawki i gotujemy jeszcze 4 minuty. Zdejmujemy z ognia, wyławiamy goździki i wlewamy kilka kropel olejku waniliowego. Całość miksujemy za pomocą blendera. Serek mieszamy z cukrem i porwanymi na mniejsze części listkami mięty. Serkiem smarujemy naleśniki, zwijamy je w rulon i kroimy w plasterki, które nakłuwamy na wykałaczkę. Zupę podajemy na ciepło. Życzę smacznego ;)
Zupa truskawkowa z naleśnikami
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy na ćwiartki.
Zupa truskawkowa z naleśnikami
Następnie dodajemy truskawki i gotujemy jeszcze 4 minuty.
Zupa truskawkowa z naleśnikami
Zdejmujemy z ognia, wyławiamy goździki i wlewamy kilka kropel olejku waniliowego. Całość miksujemy za pomocą blendera.
Zupa truskawkowa z naleśnikami
Serkiem smarujemy naleśniki, zwijamy je w rulon i kroimy w plasterki.

Tagi:

naleśniki