Sposób przygotowania:
Zupa truskawkowa z naleśnikami
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy na ćwiartki. Do garnka wlewamy sok, dodajemy cukier, cynamon, gałkę muszkatołową, skórkę z pomarańczy, goździki, całość zagotowujemy i gotujemy 10 minut. Następnie dodajemy truskawki i gotujemy jeszcze 4 minuty. Zdejmujemy z ognia, wyławiamy goździki i wlewamy kilka kropel olejku waniliowego. Całość miksujemy za pomocą blendera. Serek mieszamy z cukrem i porwanymi na mniejsze części listkami mięty. Serkiem smarujemy naleśniki, zwijamy je w rulon i kroimy w plasterki, które nakłuwamy na wykałaczkę. Zupę podajemy na ciepło. Życzę smacznego ;)
![Zupa truskawkowa z naleśnikami Zupa truskawkowa z naleśnikami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-truskawkowa-z-nalesnikami-205335.jpg)
![Zupa truskawkowa z naleśnikami Zupa truskawkowa z naleśnikami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-truskawkowa-z-nalesnikami-205336.jpg)
![Zupa truskawkowa z naleśnikami Zupa truskawkowa z naleśnikami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-truskawkowa-z-nalesnikami-205337.jpg)
![Zupa truskawkowa z naleśnikami Zupa truskawkowa z naleśnikami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-truskawkowa-z-nalesnikami-205338.jpg)
cris
Cukiereczek13
kołczu
Elficzna
monikaT83
ami91
Cukiereczek13
edytaha