Sposób przygotowania:
Zupka marchwiowo kalafiorowa z zacierką, po 9 m.
W rondelku nastawić wodę ze szczyptą soli na makaron, wrzucić na gotującą, zestawić po ok 5 minutach i pozostawić jeszcze w wodzie na kolejne 5. Odcedzić. Skrzydełko i pierś dobrze umyć, zalać wodą i gotować ok 45 minut razem z pokrojoną drobniej marchewką, pietruszką, liściem selera oraz kalafiorem. Po tym czasie zestawić, mięsko obrać i wszystko razem zmiksować na gładki krem (chyba że dzieciątko posiada już swoje ząbki, u nas ich na razie nie widać).
Dodać odcedzony makaron, wymieszać i przelać do słoiczków. Ostudzone można schować i przechowywać w lodówce do dwóch dni.
Dodać odcedzony makaron, wymieszać i przelać do słoiczków. Ostudzone można schować i przechowywać w lodówce do dwóch dni.