Sposób przygotowania:
Naleśniki z serem białym
Do garnka wlewamy mleko i dodajemy czekoladę, doprowadzamy do wrzenia ciągle mieszając aż czekolada się rozpuści.
Do miski wkładamy ser dodajemy cukier oraz śmietanę dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Do wysokiego naczynia wlewamy mleko, wodę i olej, dodajemy makę, jajko, sól, cukier miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Ciasto naleśnikowe smażymy na dobrze rozgrzanej patelni. Po usmażeniu naleśnika nakładamy ser i składamy na połowę.
Na koniec polewany roztopiona czekoladą.
Do miski wkładamy ser dodajemy cukier oraz śmietanę dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Do wysokiego naczynia wlewamy mleko, wodę i olej, dodajemy makę, jajko, sól, cukier miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Ciasto naleśnikowe smażymy na dobrze rozgrzanej patelni. Po usmażeniu naleśnika nakładamy ser i składamy na połowę.
Na koniec polewany roztopiona czekoladą.