Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Sałatka z fasoli i pieczonego mięsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna, kolorowa sałatka, którą każdy polubi

Sałatka z fasoli i pieczonego mięsa

Składniki:

Sałatka z fasoli i pieczonego mięsa

 

  • 25 dag fasolka biała,
  • 1 pęczek cebula dymka,
  • 2 szt ogórki konserwowe,
  • 1 szt papryka,
  • 25 dag mięso pieczone,
  • 1/2 szkl majonez,
  • 1 łyżeczka musztarda,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z fasoli i pieczonego mięsa
Fasolkę namoczyć poprzedniego dnia, następnie, osolić, ugotować, odcedzić i ostudzić. Cebulę drobno posiekać razem ze szczypiorem. Ogórki, pieczone mięso i paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki włożyć do miski, połączyć z majonezem wymieszanym z musztardą. Przyprawić do smaku. podawać z pieczywem.