Sposób przygotowania:
Sałatka z fasoli nerkowej z tuńczykiem i serem
► Sos sałatkowy: w naczyniu wymieszać olej z oliwek z octem balsamicznym i doprawić do smaku z solą i pieprzem.
► Po otwarciu puszki, tuńczyka odsączyć na sicie za pomocą widelca. Kukurydzę i fasolę nerkową ( kidney ) przepłukać i również odsączyć na sicie. Wszystko włożyć do miski, dodać cebulę, ser ( jak kto chce ) i dobrze wszystko razem wymieszać. Nastepnie całość polać przygotowanym sosem sałatkowym, ponownie dobrze wymieszać i wstawić do lodówki na kilka godzin.
► Po otwarciu puszki, tuńczyka odsączyć na sicie za pomocą widelca. Kukurydzę i fasolę nerkową ( kidney ) przepłukać i również odsączyć na sicie. Wszystko włożyć do miski, dodać cebulę, ser ( jak kto chce ) i dobrze wszystko razem wymieszać. Nastepnie całość polać przygotowanym sosem sałatkowym, ponownie dobrze wymieszać i wstawić do lodówki na kilka godzin.