novita26

novita26

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

Śliwowica

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Trochę musi leżakować, ale jaki jest efekt końcowy!

Śliwowica

Składniki:

Śliwowica

 

  • śliwki suszone 40 dag
  • spirytus 1litr
  • cynamon kawałek
  • woda ok 2szklanki

 

Sposób przygotowania:

Śliwowica
Śliwki tłuczemy na jednolitą maę, przekładamy do słoja dodajemy cynamon i zalewamy spirytusem.Odstawiamy na 5-6dni i potrząsamy co jakiś czas słojem.Przelewamy powstały ,,PŁYN,, najlepiej przez gazęn do innego słoika. Pozostała masę śliwkową zalewamy przegotowaną wodą i odstawianmy na 2-3 dni,Następnie przecedzamy i przelewamy do ,,płynu" i odstawaimy na pól roku.

Tagi:

śliwki