Sposób przygotowania:
A la koktajl mleczno- bananowy
Do czystego szerokiego garnuszka wlałam 1 łyżeczkę wody.Gdy ta zaczęła wrzeć,wlałam mleko i zmniejszyłam ognień. W trakcie gotowania dosypałam cukru do smaku.Odstawiłam. Ze świeżej połowy banana odjęłam skórkę. Banana rozdrobniłam łyżeczką w szklance.Całość zalałam gorącym mlekiem.Podawałam od razu. -Jeśli chcemy koktajl proponuję całego banana zmiksować z gorącym mlekiem.Mi niestety dziś padł mikser
Elficzna
Babciagramolka
Nie wiem czy Smakowitej o to chodziło ale może powiem co ja wiem - ta woda to ma odparować tworząc tylko powłokę miedzy dnem garnka a mlekiem . To taki stary sposób by mleko nie przywierało i nie przypaliło się . Tak samo jak smarowanie brzegów garnka masłem by nie wykipiało. Nie wiem na czym to polega ale działa.
Elficzna
taa na pewno jej o to chodziło :x