powirka

powirka

Kucharz
[Przepisów: 24]

Ajer-Koniak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ajer-Koniak to trunek dla kobiet lecz nie tylko. Dobrze jest go podać przy różnych okazjach towarzyskich.

Ajer-Koniak

Składniki:

Ajer-Koniak

 

  • 1 puszka mleka skondensowanego
  • 0,25 l wódki np. absolwent

 

Sposób przygotowania:

Ajer-Koniak
Puszkę z mlekiem skondensowanym należy gotować przez około 2-2 i pół godziny na wolnym ogniu. Ostudzone mleko trzeba przełożyć z puszki do wysokiego naczynia i mikserem wymieszać na jednolitą masę po czym po woli wlewać alkohol do miski, ciągle mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowy Ajer-koniak przelać do czystej butelki od alkoholu. Podawać w małych lampkach lub kieliszkach na nóżce.