aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

ajerkoniaczek

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny ajerkoniak, polecam...

ajerkoniaczek

Składniki:

ajerkoniaczek

 

  • 2 cukier wanilinowy,
  • 250 g cukier,
  • 8 żółtka,
  • 2 mleko skondensowane słodzone,
  • 0,5 l wódka

Sposób przygotowania:

ajerkoniaczek
Cukier biały wraz z cukrem wanilinowym miksujemy z żółtkami jaj. Następnie gdy żółtka są zmiksowane prawie, że na biały kolor dodajemy mleko skondesnowane i wódkę. Miksujemy, aż wszystkie składniki dobrze nam się połączą. Taki ajerkoniak przelewamy do butelek i odstawiamy do lodówki na 12 godzin. Po tym czasie możemy już sobie nalać do kieliszka i delektować się :)