grzesie777

grzesie777

Kucharz
[Przepisów: 12]

Ajerkoniak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tanio i szybko ... domowy Ajerkoniak serdecznie polecam

Ajerkoniak

Składniki:

Ajerkoniak

 

  • 1/4 l spirytusu
  • 1/2 kg cukru pudru
  • 4 cukry waniliowe
  • 15 żółtek
  • 2,5 - 3 szklanek tłustego mleka (przegotowane)

Sposób przygotowania:

Ajerkoniak
Co dalej?
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na białą masę. Dodać cukier waniliowy, mleko przegotowane i przecedzone przez sito. Mleko musi być zimne. Miksując dolewamy spirytus(lać cienkim strumieniem,żeby się nic nie zważyło). Przelewamy do butelki i gotowe.

POLECAM MOJĄ STRONĘ : http://www.kuchnia-swiata.blogspot.com/