eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Ananas Eli z miodem i migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszny deserek na podwieczorek.

Ananas Eli z miodem i migdałami

Składniki:

Ananas Eli z miodem i migdałami

 

Sposób przygotowania:

Ananas Eli z miodem i migdałami
Na patelni roztopić masło z miodem,włożyć plastry ananasa i obsmażyć z obu stron na rumiano.Zdjąć ananasa z patelni.Do powstałego karmelu wsypać płatki migdałowe i chwilkę smażyć na małym ogniu.Uważać żeby ich nie przypalić,bo będą gorzkie.Na talerzu ułożyć krążki ananasa i skropić sokiem z cytryny.W środek każdego krążka ananasa włożyć karmelowe migdały.Smacznego!