monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Arbuzowy koktajl z lodową nutą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kolejna szybciutka i orzeźwiająca propozycja na letni deser. Pyszne połączenie arbuza, winogrona i lodów, kto się skusi?:)

Arbuzowy koktajl z lodową nutą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Arbuzowy koktajl z lodową nutą

 

  • 370 g winogrona
  • 370 g miąższu arbuza
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 2-3 łyżki syropu malinowego
  • 150 ml mleka
  • 200 g lodów śmietankowych

Sposób przygotowania:

Arbuzowy koktajl z lodową nutą
Winogrono umyć i osuszyć. Przełożyć do blednera i dodać cukier brązowy. Zmiksować. Przełożyć na sito i przetrzeć. Blender umyć i włożyć do niego arbuz ( nie przejmujcie się pestkami). Zmiksować. Arbuz także przetrzeć przez sito i połączyć z winogronem. Wymieszać. Dodać syrop malinowy i wymieszać. Przelać znów do blednera dodać lody oraz mleko i po raz ostatni zmiksować. Przelać do wysokich szklanek. Podawać od razu. Smacznego.
Arbuzowy koktajl z lodową nutą
zmiksowane winogrono przetrzeć przez sito
Arbuzowy koktajl z lodową nutą
następnie arbuza także przetrzeć przez sito
Arbuzowy koktajl z lodową nutą
dodać lody i zmiksować podawać od razu

Tagi:

lody winogrona