Sposób przygotowania:
Aromatyczna tilapia z kalafiorem
Tilapię mrożoną rozmrażamy osuszamy papierowym ręcznikiem . Kroimy na pół w wzdłuż ,aby powstały 2 długie kawałki. Solimy je solą morską kropimy oliwą , doprawiamy odrobiną curry , gałka muszkatołową mieloną i pieprzem -rozsmarowujemy i odstawiamy na ok 10 min. Następnie każdy kawałek spinamy wykałaczką. Kalafior myjemy i kroimy w różyczki. W garnku zagotowujemy wodę z sokiem z połowy cytryny i odrobina soli. Na gotująca się wodę wrzucamy kalafior na 2 min. Wyciągamy przelewamy wodą. W naczyniu do zapiekania układamy kawałki ryby i kalafior wstawiamy do piekarnika na ok 10 min. Następnie serwujemy na talerzu z łyżka powideł z zielonych pomidorów. Całość posypujemy pieprzem grubo mielonym kolorowym.