Sposób przygotowania:
Babeczki jagodowo śmietankowe
Do miski dajemy makę,cukry,margarynę,proszek do pieczenia,jajko zagniatamy ciasto Wałkujemy ciasto wycinamy kółka .Wielkość zalezy od foremek.Ciastem wyklejamy foremki ,spód nakłuwamy widelcem do kazdej foremki wsypujemy parę ziarenek suchej fasoli.Blachę wkłdamy do nagrzanego piekarnika 175 sti pieczemy na złoty kolor15-20minut.Babeczki wyjmujemy i .studzimy.Do garnka wlewamy kompot jagodowy zagotowujemy,budyń mieszamy z wodą wlewamy do kompotu gotujemy budyń.Do gorącego budyniu wsypujemy galaretkę mieszamy az się rozpuści ,studzimy.Jak masa zacznie tężec wkładamy do worka cukierniczego iwyciskamy do babeczek. Smietanę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym dodajemy rozpuszczoną zelatynę w małej ilości wody mieszamy. Jak smietana stężejedajemy do worka cukierniczego i ozdabiamy babeczki. POLECAM!!!
edytaha
gosia56
własnie niewiem co jest grane chyba cos się namieszało?????????????
julcia12437
Ja miałam się ciebie właśnie zapytać dlaczego na głównym zdjęciu potrawy są same korpusy :D Ale to chyba jakiś błąd ? :)
gosia56
edytaha
monikaT83
gusia1000
Bo