Sposób przygotowania:
Babeczki na chrupkim spodzie.
Żelatynę namaczamy w mleku. Truskawki obieramy i płuczemy, a następnie delikatnie obsuszamy papierowym ręcznikiem. Kilka ładniejszych sztuk odkładamy, a resztę miksujemy z twarogiem. Dodajemy cukier i chwilę miksujemy aby się ładnie rozpuścił. Żelatynę lekko podgrzewamy i wlewamy do masy serowo - truskawkowej. Do foremek na babeczki wkładamy na spód po łyżeczce masy, a następnie do każdej po truskawce. Należy pamiętać aby truskawki nie były za duże i nie wystawały z foremek. Jeśli tak to trzeba przyciąć czubek. Resztą masy zalewamy truskawki i odstawiamy do stężenia. Przed podaniem wysypujemy na talerz porcję płatków, każdą foremkę na chwilę wkładamy do ciepłej wody aby nam ładnie sama wyszła i wykładamy na przygotowane płatki. Jeszcze mała dekoracja listkiem mięty i..smacznego.