Sposób przygotowania:
Babeczki z truskawkami
Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym wymieszać z rozdrobnioną za pomocą noża margaryną. Do ciasta wbić dwa całe jajka, dodać 1/3 szklanki cukru oraz jedną łyżkę gęstej śmietany. Całość bardzo dokładnie wymieszać ze sobą i ugniatać na ciasto. Wyrobione ciasto odłożyć do lodówki na około pół godziny. Po wyjęciu ciasto rozwałkować. Foremkę posmarowaną tłuszczem obłożyć zrobionym ciastem, ale zostawiając miejsce na nadzienie. Babeczki piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni i piec przez około 20 minut, a następnie dodać do nich nadzienie i przyozdobić bitą śmietaną i odstawionymi wcześniej truskawkami. Nadzienie: Truskawki bardzo dokładnie umyć, oderwać zielone ogonki. Kilka truskawek odłożyć do dekoracji, a inne bardzo dokładnie zmiksować razem z 150 gramami śmietany oraz z jednym małym jogurtem naturalnym. Do tego dodać około 3 łyżek cukru i jeszcze raz bardzo dobrze zmiksować.