jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Babka z makaronu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

doskonała jako deser na ciepło z orzechami

Babka z makaronu

Składniki:

Babka z makaronu

 

 

Sposób przygotowania:

Babka z makaronu
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, orzechy zemleć. Tortownicę wysmarować masłem i wysypać tartą bułką. Nałożyć połowę ugotowanego makaronu, posypać orzechami, cukrem pudrem i cukrem waniliowym, położyć grudki masła 5 dag, polać połową śmietanki. Nałożyć drugą wartwę makaronu, posypać orzechami, cukrem, cukrem waniliowym, położyć masło i polać resztą śmietanki. Wstawić do piekarnika na 10 minut, aby zrumienił się wierzch. Podawać zaraz po wyjęciu z piekarnika.

Tagi:

makaron tarta