nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Bagietki z krewetkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dla znudzonych zwykłymi kanapkami.

Bagietki z krewetkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bagietki z krewetkami

 

  • kilkanaście tygrysich krewetek
  • małe bagietki
  • garść rucoli
  • łyżka majonezu
  • pół papryki czerwonej
  • kiełki
  • łyżka oleju
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Bagietki z krewetkami
Krwetki odrmażamy, płuczemy, obieramy z ogonków oraz czarnych odwłoków. Odkładamy na ręcznik papierowy, aby ociekły z wody. Krewetki solimy i pieprzymy (najlepiej świeżo zmielonym pieprzem). Olej podgrzewamy i wrzucamy krewetki. Smażymy przez ok 4 minuty. Bagietki przekrajamy na pół i w poprzek, smarujmey majonezem. Kładziemy garść umytej rucoli, krewetki,paprykę pokrojoną w paski i na koniec posypujemy kiełkami. Smacznego.
Bagietki z krewetkami
Krewetki myjemy, obieramy, solimy i pieprzymy
Bagietki z krewetkami
Na patelni rozgrzewamy olej i przez kilka minut przysmażamy krewetki
Bagietki z krewetkami
Bagietki smarujemy majonezem i układamy rucolę
Bagietki z krewetkami
Na rucolę układamy krewetki,następnie paprykę

Tagi:

krewetki