Sposób przygotowania:
Placuszki z kuskusa i jarmużu
Kaszę kuskus zalać gorącym bulionem warzywnym, odstawić aby napęczniała i ostygła.
Jarmuż opłukać. Podzielić na drobne kawałki i sparzyć we wrzątku.
Odcedzić i ostudzić. Jarmuż dodać do kuskusa, dodać jajka, zgnieciony ząbek czosnku, cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę, łyżkę mąki ziemniaczanej.
Następnie przyprawić solą oraz pieprzem. Składniki wymieszać na gładką masę. Formować placuszki i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Jarmuż opłukać. Podzielić na drobne kawałki i sparzyć we wrzątku.
Odcedzić i ostudzić. Jarmuż dodać do kuskusa, dodać jajka, zgnieciony ząbek czosnku, cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę, łyżkę mąki ziemniaczanej.
Następnie przyprawić solą oraz pieprzem. Składniki wymieszać na gładką masę. Formować placuszki i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2