Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane tuńczykiem
Jajka gotujemy na twardo w wodzie z dodatkiem soli lub octu. Studzimy, obieramy i przekrawamy na pół. Z jajek wyciągamy żółtka.
Tuńczyka odsączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem razem z żółtkami jajek. Dodajemy pomidorowe pesto i majonez. Doprawiamy do smaku sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Dokładnie łączymy składniki.
Jajka układamy na talerzu i w miejsca po żółtkach nakładamy łyżeczkę farszu. Całość posypujemy rzeżuchą.
Tuńczyka odsączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem razem z żółtkami jajek. Dodajemy pomidorowe pesto i majonez. Doprawiamy do smaku sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Dokładnie łączymy składniki.
Jajka układamy na talerzu i w miejsca po żółtkach nakładamy łyżeczkę farszu. Całość posypujemy rzeżuchą.
niezły kąsek