agi0911

agi0911

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Jajka z pastą porowo pieczarkową

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne jajka faszerowane sałatką porową. Doskonała propozycja na wielkanocne śniadanie.

Jajka z pastą porowo pieczarkową

Składniki:

Jajka z pastą porowo pieczarkową

 

  • 8 jaj,
  • 1 por,
  • 200 g pieczarek,
  • 3 łyżki majonezu,
  • cukier, sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka z pastą porowo pieczarkową
Jajka gotujemy na twardo z odrobiną soli. Pora kroimy w plasterki.

Pieczarki obieramy ze skórki i trzemy na tarce o grubych oczkach. Ugotowane jajka obieramy i kroimy na pół. Do salaterki przekładamy pora, starte pieczarki.

Dodajemy majonez i dokładnie łączymy składniki. Sałatkę doprawiamy do smaku solą, cukrem oraz pieprzem. Przygotowaną sałatkę kładziemy na jajka.

Podajemy od razu.