zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Bananowiec

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo dobry bananowiec na deser

Bananowiec

Składniki:

Bananowiec

 

  • woda
  • galaretka pomaranczowa
  • biszkopt
  • 2 jajka
  • 40g cukru
  • 60g maki
  • Masa:
  • 1kg bananow
  • 200g cukru pudru
  • poltorej kostki masla
  • 2 zoltka
  • zolta galaretka
  • Piana:
  • galaretka czerwona
  • 3 bialka

Sposób przygotowania:

Bananowiec
Galaretki rozpuscic w oddzielnych pojemnikach we wrzacej wodzie.Ubic bialka na piane,dodac cukier,zoltka,make i lekko wymieszac.Piec w 180st. 20-25min.Banany przecisnac przez praske,maslo spienic na mase i polaczyc z owocami. Dodac zoltka i cukier puder oraz delikatnie zgestniala galaretke.Na wystudzony biszkopt nalozyc mase i wlozyc do lodowki conajmniej na godzine.Pozostale bialka ubic z odrobina soli na sztywno,dodac do nich tezejaca galaretke,przelozyc na ciasto.Na chwile wstawic do lodowki.Banana pokroic w plasterki i ulozyc na pianie,na wierzch polozyc ostatnia tezejaca galaretke.Ponownie wstawic do lodowki.