Sposób przygotowania:
Bananowiec Gosi
MASA BANANOWA: Przygotować galaretkę cytrynową. Ostawić do lekkiego stężenia. Do miski włożyć masło i żółtka. Całość dobrze utrzeć robotem. Następnie dodać cukier i wymieszać. Na koniec widelcem rozgnieść banany. Włożyć do masy. Zmieszać wszystko. Na koniec dodać lekko tężejącą galaretkę. Przelać masę do tortownicy. Odstawić na ponad godzinę do lodówki. MASA DO ŚRODKA: Galaretkę rozpuścić we wrzątku. Odstawić do lekkiego stężenia. Biała ubić z dodatkiem szczypty cukru. Dodać galaretkę. Ubić, wlać na masę bananową. Odstawić do stwardnienia. Zrobić drugą galaretkę truskawkową. Odstawić do lekkiego stężenia. MASA NA WIERZCH: banana pokroić w plasterki. Dać na masę środkową. Wlać na to galaretkę truskawkową. Dać do lodówki na ok. godzinę- dwie.