Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Banany w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Banany można podawać posypane cukrem pudrem i cynamonem.

Banany w cieście

Składniki:

Banany w cieście

 

  • 5 szt banany,
  • 1 łyżka rum,
  • 1/2 szkl wino białe wytrawne,
  • 1 szt jajko,
  • 5 łyżek mąka,
  • 2 łyżki cukier puder,
  • tłuszcz do smażenia,
  • do smaku Sól,
  • do smaku cynamon

 

Sposób przygotowania:

Banany w cieście
Jajko zmiksować, dodać szczyptę soli, wino, 1 łyżkę cukru pudru, mąkę, zrobić ciasto. Banany obrać ze skórki, odciąć piętki, przekroić wzdłuż na połowy, skropić rumem. Połówki bananów zanurzać w cieście i rumienić na rozgrzanym tłuszczu. Podawać posypane cukrem pudrem i cynamonem.

Tagi:

jajko jajka