pepsicOLA

pepsicOLA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Bardzo szybki filet z kurczaka w porach.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Wymyślone na poczekaniu szybkie danie obiadowe. Robi wrażenie również na domowych przyjęciach.

Bardzo szybki filet z kurczaka w porach.

Składniki:

Bardzo szybki filet z kurczaka w porach.

 

  • Na 4 porcje:

 

  • 4 pojedyncze (lub 2 podwójne) filety z kurczaka
  • 2 pory - biała część
  • vegeta
  • woda
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Bardzo szybki filet z kurczaka w porach.
Filety myjemy, jeśli są podwójne dzielimy na dwie części. Rozbijamy tłuczkiem. Płaty mięsa należy z obu stron posypać vegetą. Na chwilę odstawiamy na bok. W tym czasie na rozgrzaną patelnię wlewamy trochę oliwy. Obsmażamy delikatnie kurczaka z obu stron. Pory kroimy w plasterki - im cieńszy por tym lepiej. Pokrojonymi porami zasypujemy podsmażonego kurczaka. Zalewamy wodą. Dusimy pod przykryciem ok 30 minut na wolnym ogniu. Można podawać z ziemniaczkami, frytkami, surówką.