ewrylka

ewrylka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Bardzo szybkie lizaki z cukierków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Idealne dla dzieci. Smaczne i bardzo szybkie w wykonaniu. Dosłownie z 1 składnika.

Bardzo szybkie lizaki z cukierków Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bardzo szybkie lizaki z cukierków

 

  • 1 opakowanie cukierków (landrynki, karmelki, aby bez nadzienia)
  • kilka szt patyczków do lodów

 

Sposób przygotowania:

Bardzo szybkie lizaki z cukierków
Patyczki do lodów układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub na macie silikonowej. Muszą być w sporych odstępach. Na patyczkach układamy cukierki. Jeden pod drugim, tak, aby stykały się ze sobą. Dowolność kolorów, smaków i ilości.(Ja użyłam cukierków Bon Pari. Z całej paczki wyszło mi 6 sztuk lizaków.) Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni i wkładamy blachę. Obserwujemy. Jak stopią nam się cukierki wyjmujemy blachę i studzimy. Od razu po wyjęciu cukierki są bardzo gorące więc łatwo o oparzenia. Więc należy uważać. Jak wystygną ciszymy się smakiem ulubionych landrynek na patyku. Polecam.
Bardzo szybkie lizaki z cukierków
Przykładowy sposób ułożenia cukierków na patyczkach.
Bardzo szybkie lizaki z cukierków
Etap 2

Tagi:

lody beza bezy