Sposób przygotowania:
Kruche czekoladowe ciasteczka z dodatkami
Rodzynki przebieramy i pozbawiamy końcówek. Mleczną czekoladę kroimy na mniejsze kawałki. Do jednej miski przesiewamy sypkie składniki: mąkę, kakao proszek do pieczenia oraz szczyptę soli.
Do drugiej miski dajemy cukier trzcinowy oraz miękkie masło lub margarynę. Całość miksujemy na puszysto. Porcjami dodajemy sypkie składniki i miksujemy do połączenia się składników. Masa powinna być gęsta.
Do połączonych składników dodajemy czekoladę oraz rodzynki i dokładnie mieszamy. Z ciasta odrywamy kawałki masy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temp. 190 st przez około 15-20 minut.
Czas pieczenia zależy od tego jak duże ciasteczka zrobimy.
Do drugiej miski dajemy cukier trzcinowy oraz miękkie masło lub margarynę. Całość miksujemy na puszysto. Porcjami dodajemy sypkie składniki i miksujemy do połączenia się składników. Masa powinna być gęsta.
Do połączonych składników dodajemy czekoladę oraz rodzynki i dokładnie mieszamy. Z ciasta odrywamy kawałki masy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temp. 190 st przez około 15-20 minut.
Czas pieczenia zależy od tego jak duże ciasteczka zrobimy.
skuter5
misia5
Otóż to :) Szybko się je robi i równie szybko znikają :)
biedroneczki
misia5
Dziękuję :) Bardzo się cieszę, że ciasteczka Ci smakowały :)
lukrowanepierniczki
misia5
Dziękuję :) Cieszę się, że ciasteczka przypadły CI go gustu.
mocsłodkości
Czekoladka 2
misia5
Czekoladka 2