Sposób przygotowania:
Mocno bananowe babeczki z bakaliami
Do jednej miski wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać cukier i otręby pszenne. Następnie dodać rodzynki (złote nigdy nie są suche więc ich nie namaczam wcześniej) i pestki dyni. Wymieszać.
Do drugiej miski wlać roztopione masło, wbić jajko, dodać jogurt. Wymieszać.
Banany obrać ze skórek, rozgnieść niedbale widelcem (córka rozgniatała banany i decydowała o wielkości grudek ) - wrzucić do mokrych składników. Wymieszać.
Zawartość obu misek połączyć, nałożyć do formy wyłożonej papilotkami. Piec około 25 minut w 180 stopniach.
Do drugiej miski wlać roztopione masło, wbić jajko, dodać jogurt. Wymieszać.
Banany obrać ze skórek, rozgnieść niedbale widelcem (córka rozgniatała banany i decydowała o wielkości grudek ) - wrzucić do mokrych składników. Wymieszać.
Zawartość obu misek połączyć, nałożyć do formy wyłożonej papilotkami. Piec około 25 minut w 180 stopniach.
Magdalena88
niezły kąsek
Czekoladka 2