Sposób przygotowania:
Bezowe naleśniczki zakrapiane
Białka ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier i ponownie ubijamy. Do ubitej piany dodajemy ocet oraz mąkę ziemniaczaną i delikatnie mieszamy. Na blachę do pieczenia wykładamy papier a następnie przykładamy talerz i obrysowujemy go, tworząc na papierze okrąg. Okrąg wypełniamy bezą, tworząc naleśniczki. Pieczemy ok 35 min. w temp. 150'C. Przygotowujemy krem. Czekoladę rozpuszczamy z 1 łyżką margaryny. Żółtka ucieramy do białości, następnie dodajemy przestudzoną czekoladę, ubitą śmietanę 36% oraz spirytus. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok 15 min. Za tan czas ubijamy białka na sztywno i dodajemy do kremu, ponownie, delikatnie mieszamy. Upieczone, ciepłe bezy smarujemy kremem i posypujemy jagodami a następnie zwijamy w naleśniczka. Bezowe naleśniczki smakują rewelacyjnie schłodzone ok 2h. i posypane cukrem pudrem do smaku. Smacznego !!