przemek

przemek

Kucharz
[Przepisów: 2]

Bezy Czekoladowe

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 6

Naprawdę bardzo smaczne bezy. Bardzo polecam i życzę smacznego!

Bezy Czekoladowe

Składniki:

Bezy Czekoladowe

 

  • SKŁADNIKI:
  • 4 Białka
  • 20dag Cukru "Królewskiego"
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki startej czekolady
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Bezy Czekoladowe
Przygotowanie: Najpierw należy cukier "królewski" zmielić na cukier puder. Białka posolić i ubić na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier puder i cukier waniliowy. Dodać mąkę ziemniaczaną i czekoladę. Delikatnie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Masę wyciskać szprycą lub kłaść łyżeczką małe ciasteczka. Suszyć w piekarniku nagrzanym do 120°C przez 2 godziny. SMACZNEGO!