iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Biała kapusta z czerwoną cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Biała kapusta z sosem winegret z musztardy francuskiej

Biała kapusta z czerwoną cebulą

Składniki:

Biała kapusta z czerwoną cebulą

 

  • 1/2 szt biała kapusta
  • 2 cebule czerwone
  • 4 łyżki oliwa
  • 4 łyżki musztarda francuska
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • cukier
  • 2 łyżki wody przegotowanej
  • sól morska

 

 

 

Sposób przygotowania:

Biała kapusta z czerwoną cebulą
Kapustę biała oczyszczamy i kroimy w paseczki. Cebulę czerwona obieramy i kroimy w piórka. Mieszamy kapustę z cebula solimy i odstawiamy. Robimy sos. Mieszamy olej z musztarda , dodajemy sok z cytryny - mieszamy. dodajemy cukier dla przełamania smaku. doprawiamy pieprzem i dodajemy wodę przegotowaną. Mieszamy dobrze. dodajemy sos do kapusty i mieszamy. Odstawiamy do lodówki.

Tagi:

kapusta