Sposób przygotowania:
Biała kapusta z koperkiem i marchewką
Kapustę szatkujemy wkładamy do garnka wlewamy wodę i gotujemy.
Marchewkę obieramy ścieramy na tarce dodajemy do kapusty pod koniec gotowania.
Cebulę obieramy kroimy w kostkę.
Koperek zielony myjemy odsączamy i drobno siekamy, można dać mrożony.
Plasterki szynki szwarcwaldzkiej kroimy drobno.
Do rondelka wlewamy olej dodajemy szynkę i podsmażamy uważamy aby szynka nie spiekła się za mocno.
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce.
Ale można zetrzeć bez obierania.
Ugotowaną kapustę odsączamy z wody doprawiamy solą i pieprzem dodajemy ocet,cebulę, posiekany koperek, kminek i starte jabłka,wlewamy szynkę z olejem.
Mieszamy dokładnie.
Podajemy na ciepło jako dodatek do obiadu.
POLECAM!!
Marchewkę obieramy ścieramy na tarce dodajemy do kapusty pod koniec gotowania.
Cebulę obieramy kroimy w kostkę.
Koperek zielony myjemy odsączamy i drobno siekamy, można dać mrożony.
Plasterki szynki szwarcwaldzkiej kroimy drobno.
Do rondelka wlewamy olej dodajemy szynkę i podsmażamy uważamy aby szynka nie spiekła się za mocno.
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce.
Ale można zetrzeć bez obierania.
Ugotowaną kapustę odsączamy z wody doprawiamy solą i pieprzem dodajemy ocet,cebulę, posiekany koperek, kminek i starte jabłka,wlewamy szynkę z olejem.
Mieszamy dokładnie.
Podajemy na ciepło jako dodatek do obiadu.
POLECAM!!
gusia1000