Sposób przygotowania:
Młoda kapusta z boczkiem i koperkiem
Z kapusty usuwamy wierzchnie liście, a następnie ją szatkujemy. Wrzucamy kapustę do garnka, posypujemy solą himalajską i zostawiamy na 10 minut. Następnie wlewamy wodę i gotujemy przez 10 minut od momentu wrzenia.
Dodajemy pomidory z puszki i gotujemy kilka minut.
Boczek kroimy w kostkę i rumienimy go na patelni. Następnie wrzucamy boczek do kapusty, a na tłuszcz, który się wytopił, wrzucamy mąkę i przygotowujemy zasmażkę. Dodajemy do kapusty, gotujemy jeszcze 1-2 minuty.
Dodajemy posiekany koperek, zagotowujemy. Doprawiamy do smaku pieprzem.
Dodajemy pomidory z puszki i gotujemy kilka minut.
Boczek kroimy w kostkę i rumienimy go na patelni. Następnie wrzucamy boczek do kapusty, a na tłuszcz, który się wytopił, wrzucamy mąkę i przygotowujemy zasmażkę. Dodajemy do kapusty, gotujemy jeszcze 1-2 minuty.
Dodajemy posiekany koperek, zagotowujemy. Doprawiamy do smaku pieprzem.