Sposób przygotowania:
Kapusta z pieczarkami i koperkiem
Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą z dodatkiem soli, blanszować, osączyć. Z mąki i połowy oliwy zrobić rumianą zasmażkę. Na pozostałej oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę i posiekane pieczarki. Połączyć z kapustą, wlać odrobinę wody, wsypać koperek, startą na tace marchewkę, gotować przez kilka minut. Następnie dodać zasmażkę, wymieszać, doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny, zagotować.
![Kapusta z pieczarkami i koperkiem Kapusta z pieczarkami i koperkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusta-z-pieczarkami-i-koperkiem-339991.jpg)
![Kapusta z pieczarkami i koperkiem Kapusta z pieczarkami i koperkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusta-z-pieczarkami-i-koperkiem-339992.jpg)
![Kapusta z pieczarkami i koperkiem Kapusta z pieczarkami i koperkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusta-z-pieczarkami-i-koperkiem-339993.jpg)
![Kapusta z pieczarkami i koperkiem Kapusta z pieczarkami i koperkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusta-z-pieczarkami-i-koperkiem-339994.jpg)