Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta z groszkiem i marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Młoda kapusta z koperkiem z dodatkiem groszku i marchewki jest bardzo smacznym dodatkiem do pieczonego mięsa.

Kapusta z groszkiem i marchewką Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Kapusta z groszkiem i marchewką

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z groszkiem i marchewką
Umytą kapustę poszatkować, włożyć do garnka, wlać 200 ml wody i ugotować na pół miękko. Następnie dodać zielony groszek z marchewką, gotować do miękkości.

Z mąki oliwy i masła zrobić zasmażkę, ostudzić. Wymieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z kapustą, dodać posiekany koperek, wymieszać i zagotować.

Doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny.
Kapusta z groszkiem i marchewką
Umytą kapustę nie bardzo drobno poszatkować.
Kapusta z groszkiem i marchewką
Wlać odrobinę wody i ugotować na pół miękko.
Kapusta z groszkiem i marchewką
Wsypać groszek z marchewką i gotować do miękkości.
Kapusta z groszkiem i marchewką
Koperek umyć, osuszyć i drobno posiekać.
Kapusta z groszkiem i marchewką
Kapustę połączyć z zasmażką i koperkiem, zagotować, doprawić do smaku..