eliza739

eliza739

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 308]

Biały blok

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Biały bok, biały bok, biały blok

Biały blok

Składniki:

Biały blok

 

  • 20 dag masła
  • 3 szklanki mleka w proszku
  • 2 opakowania herbatników
  • 10 dag rodzynek
  • 125 ml mleka 3,6%
  • 25 dag cukru

Sposób przygotowania:

Biały blok
Najpierw stopić masło, potem dodać do niego mleko i cukier. Stale mieszając, stopniowo wsypywać mleko w proszku. Dodać pokruszone herbatniki. Rodzynki sparzyć, odsączyć, dodać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, pozostawić do ostudzenia. Wstawić do lodówki, aby zastygło.