Sposób przygotowania:
'Biszkopt' makowo - kokosowy
Do wysokiego garnka wlewamy 6 białek, które wcześniej starannie odmierzamy, a następnie ubijamy na puch przebijając pod koniec cukrem.
Do ubitych na sztywno białek wsypujemy mak, kokos, mąkę oraz proszek do pieczenia - mieszamy całość dokładnie łyżką.
Blaszkę smarujemy tylko od dołu, a następnie wylewamy na nią ciasto i pieczemy 30 minut w temp 180*
Ciasto to jest lepszą wersją biszkoptu, gdyż ma słodszy i przyjemniejszy jak dla mnie smak.
Do ubitych na sztywno białek wsypujemy mak, kokos, mąkę oraz proszek do pieczenia - mieszamy całość dokładnie łyżką.
Blaszkę smarujemy tylko od dołu, a następnie wylewamy na nią ciasto i pieczemy 30 minut w temp 180*
Ciasto to jest lepszą wersją biszkoptu, gdyż ma słodszy i przyjemniejszy jak dla mnie smak.