marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Blok budyniowy z białą czekoladą.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jajka ubić z cukrem,dodać stopione i wystudzone masło oraz budynie i startą czekoladę.Wymieszać całość.Włożyć do formy keksówki.Chłodzić12 g

Blok budyniowy z białą czekoladą.

Składniki:

Blok budyniowy z białą czekoladą.

 

  • 5 paczek herbatników 50 g..
  • 5 torebek budyniu śmietankowego bez cukru,
  • 5 łyżek białej,startej czekolady,
  • kostka masła,
  • 2 jajka,
  • 300 g.cukru pudru.

Sposób przygotowania:

Blok budyniowy z białą czekoladą.
Ubić jajka z cukrem.Masło stopić w średnim rondelku na małym ogniu.Zestawić i wystudzić,a potem wlać do masy jajecznej.Następnie wsypać budynie,startą białą czekoladę oraz pokruszone herbatniki.Wymieszać całość i przełożyć do keksówki.
Wstawić na 12 godzin do lodówki,przykrywając folią.Na drugi dzień
wyjąć i pokroić blok.Podawać na talerzykach deserowych.