glam89

glam89

Kucharz
[Przepisów: 17]

Blok czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smak z dzieciństwa:) Pycha!

Blok czekoladowy

Składniki:

Blok czekoladowy

 

  • 0,5 kg mleka w proszku
  • 1 kostka margaryny
  • 1,5 szklanki cukru
  • 10 dag herbatników
  • 4 łyżki kakao
  • 10 dag rodzynek
  • kilka kropli zapach ( rumowy, waniliowy lub śmietankowy wg uznania)

Sposób przygotowania:

Blok czekoladowy
Mleko w proszku dokładnie wymieszać z kakao oraz rodzynkami. Herbatniki pokruszyć. Margarynę włożyć do garnka, wsypać cukier, wlać ok. 1/2 szklanki wody, skropić aromatem. Często mieszając. Garnek zdjąć z ognia wymieszać z mlekiem. Dodać herbatniki. Gęstniejącą masę wyłożyć do formy.