agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

blok czekoladowy..

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

pychotka do kawki ..............................................

blok czekoladowy..

Składniki:

blok czekoladowy..

 

  • 1 opakowanie mleko w proszku,
  • 1/4 kg herbatniki,
  • 1 kostka masło,
  • 1 szklanka cukier,
  • 4 łyżki kakao

 

Sposób przygotowania:

blok czekoladowy..
w dużym garnku wymieszać całą paczkę mleka w proszku z pokruszonymi herbatnikami. w małym garnku zagotować kostkę masła z cukrem i kakao. kiedy tą masę dokładnie rozprowadzimy i rozpuścimy, wlewamy ją do mleka z herbatnikami i znów bardzo dokładnie mieszamy. czekoladowe tabliczki z tej masy można przygotować wykładając małe półmiski folią wypełnione naszą czekoladą i dokładnie owijamy. przechowujemy w lodówce

Tagi:

czekoladowy