betkas

betkas

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 69]

Blok czekoladowy błyskawiczny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie małe czekoladowe „co-nie-co”

Blok czekoladowy błyskawiczny

Składniki:

Blok czekoladowy błyskawiczny

 

  • 25 dag masła
  • Niepełna szklanka cukru
  • Ćwierć szklanki wody
  • 3 łyżki kakao
  • 25 dag mleka w proszku
  • 25 dag pokruszonych herbatników
  • Dowolne bakalie

 

Sposób przygotowania:

Blok czekoladowy błyskawiczny
Włożyć do garnka masło, wsypać cukier i kakao, wlać wodę i podgrzać na wolnym ogniu. Gdy masa zagotuje się, odstawić ją z ognia i wsypać mleko w proszku, cały czas energicznie mieszając. Dodać pokruszone herbatniki, bakalie, wymieszać i wlać do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia ( wysmarowanej tłuszczem). Po zastygnięciu pokroić . Smacznego.

Tagi:

bakalie